Hoe je website promoten in Google? - Hoger in Google komen te staan

Website promoten in Google

Website promoten in Google

Het is een geweldige manier van advertentieloze reclame: je website promoten in Google door gebruik te maken van zoekmachineoptimalisatie. Deze tak van online marketing helpt bedrijven om kostenefficiënt potentiële klanten binnen te halen via zoekmachines zoals Google. Wat zoekmachineoptimalisatie precies is, hoe het werkt en hoe jíj ervan kan profiteren lees je op deze pagina. Leer ook zonder het gebruik van advertenties je website te promoten in Google!

Wat houdt je website promoten in Google precies in?

De kunst van het promoten van websites in Google wordt in het Nederlands zoekmachineoptimalisatie genoemd (Search Engine Optimization/SEO in het Engels). Deze techniek slaat op alle stappen die online marketeers nemen om hun websites te optimaliseren naar de wensen en voorkeuren van Google. Kort gezegd: je moet zorgen dat jouw pagina aansluit op de vraag vanuit Google.

Bijvoorbeeld: de kans is groot dat jij zelf op Google gezocht hebt naar website promoten in Google en daarna op deze website terecht bent gekomen. Dat komt omdat deze pagina is geoptimaliseerd naar het zoekwoord “website promoten in Google”. Op dezelfde manier kan dit worden gedaan voor bijvoorbeeld “vegan lifestyle coaching” of “personal trainer in Den Haag”.

In dit artikel wil ik niet te technisch gaan beschrijven wat zoekmachine optimalisatie precies inhoudt. Voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie verder lezen. Zonder kennis van zoekmachineoptimalisatie kan dit artikel je nog steeds meer leren over het promoten van jouw website in Google.

Website promoten in Google

Hoe kun jij jouw website promoten in Google?

Om te beginnen moet een website geoptimaliseerd zijn aan de voorkeuren van Google. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de website mobile friendly moet zijn, snel geladen moet kunnen worden en beschikt over metatekstenalt-descriptions en backlinks.

Metateksten geven jouw potentiële klant tijdens zijn zoektocht in Google van een beschrijving van de website die hij op het punt staat om te bezoeken. Dit zorgt ervoor dat de website aantrekkelijker overkomt. De lezer weet immers wat hij kan verwachten op jouw website en waarom hij wél op deze link moet klikken maar niet op die van de concurrent. Zorg er dus voor dat jouw metateksten uitnodigend zijn én aansluiten op het zoekwoord dat is ingevoerd.

website promoten in Google

Vorbeeld van een metatekst. Deze webpagina is geoptimaliseerd voor het zoekwoord “voordelen van SEO voor ondernemers” en verschijnt dus ook als eerste.

Alt-descriptions zijn beschrijvingen die worden toegevoegd aan afbeeldingen zodat Google weet waar een afbeelding over gaan. Zorg dat de afbeeldingen dus het zoekwoord in de alt-description hebben. Alle afbeeldingen op deze pagina hebben bijvoorbeeld website promoten in Google als alt-description.

Backlinks zijn een andere manier van het optimaliseren van een website in Google. Doordat een bepaalde website veel links krijgt van andere (gerelateerde) website stijgt de autoriteit  van zo’n website. Dit betekent dat Google deze website ziet als toonaangevend en zal deze dus belonen met een hogere positie in Google.

Voordelen van jouw website promoten in Google

Het inzetten van zoekmachineoptimalisatie om websites te promoten in Google heeft verschillende voordelen. Misschien wel het belangrijkste voordeel voor lokale/kleinere ondernemers is dat er geen advertentiekosten komen kijken bij zoekmachineoptimalisatie. Dit zorgt ervoor dat deze tak van online marketing voor iedere onderneming toegankelijk is.

Ook is zoekmachineoptimalisatie lokaal inzetbaar. Zo kan een taalschool in Amsterdam  bijvoorbeeld pagina’s maken gericht op de zoekwoorden “Spaans leren Amsterdam” of “Engelse talenschool Amsterdam”. Op deze manier richt de lokale onderneming zich op de lokale vraag.

Verder zijn alle resultaten behaald met zoekmachineoptimalisatie meetbaar. Elke nieuwe bezoeker of nieuwe klant wordt gemeten en kan in een verslag aan de onderneming duidelijk worden gemaakt.

Als laatste brengt het niet gebruiken van advertenties nog een voordeel met zich mee. Als een onderneming advertenties gebruikt om hoog in Google te staan heeft deze wel meteen resultaten, maar stoppen deze resultaten te bestaan wanneer er geen geld meer in de advertenties wordt gestopt. Je website promoten in Google met behulp van zoekmachineoptimalisatie heeft als voordeel dat de resultaten op de lange termijn alleen maar beter worden. Hoe groter en populairder een website wordt, des te beter de positie in Google zal zijn.

Website promoten in Google

Hulp bij het low-budget promoten van jouw website in Google

Wil jij als ondernemer meer gratis klanten via Google binnenhalen? Lokaal adverteren zonder advertenties te gebruiken? Zorgen dat jouw doelgroep op jouw website terecht komt zonder dat je ze moet benaderen?

Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Chent Creative. Wij hebben ervaring met het verbeteren van online posities van bedrijven om een website te promoten in Google. De combinatie van het werken met onpage- en offpage factoren zorgt voor een effectief en langdurig resultaat. Benieuwd naar de voordelen van SEO voor jouw website? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Chent Creative op om te kijken wat er mogelijk is.

WhatsApp, bel of mail Chent Creative voor meer informatie over zoekmachine optimalisatie. Bezoek de contactpagina voor meer contactgegevens.

Website promoten in Google

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept