Linkbuilden - Chent Creative - Zoekmachine Optimalisatie

Linkbuilden

Linkbuilden is een onderdeel van het optimaliseren van websites voor zoekmachines als Google, ook wel SEO genoemd. Online marketeers zetten SEO in om ervoor te zorgen dat websites beter gevonden worden door de doelgroep.

Een onderdeel van SEO is linkbuilden. Deze methodiek zorgt ervoor dat de autoriteit van websites verbetert, vooral in de ogen van Google. Naast linkbuilden gebruiken online marketeers relevante content en technische optimalisatie om er voor te zorgen dat websites stijgen in de ranking van Google. Wat linkbuilden precies is lees je hieronder.

Wat is linkbuilden?

Als andere, relevante websites naar jouw site verwijzen, ziet Google dat jouw website relevant is. Dit zorgt ervoor dat je automatisch hoger gaat ranken in de resultaten van de zoekmachine. Op deze manier win je dus dubbel met een inkomende link van een andere website: je krijgt meer bezoekers wanneer mensen op de link klikken én Google indexeert jouw website hoger.

Let wel op, het is belangrijk dat de inkomende links van relevante websites komen. Als dit niet zo is kan een link geen effect hebben of zelf averechts werken. Betalen voor links is ook niet aan te raden. Mogelijk stijg je op de korte termijn snel in de zoekresultaten. Echter speurt Google actief naar dit soort betaalde links. Wanneer de zoekmachine betaalde links tegenkomt worden de deelnemers gestraft met een penalty, een lagere indexering in de zoekresultaten.

Gebruik linkbuilden altijd in combinatie met andere SEO aspecten, zoals content en on page optimalisatie. Een combinatie van deze factoren werkt beter dan focussen op één aspect.

Meer lezen over linkbuilden? Lees dan de blog over linkbuidling op Chent-Creative.com.

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept