Native Advertising, wat is het en waarom moet je het gaan inzetten

Native Advertising, wat is het en waarom moet je het gaan inzetten

Hoe profiteer je van Native Advertising

Native Advertising wordt steeds meer gebruikt en de verwachtingen zijn dat dit alleen maar meer gaat worden. Wereldwijd zullen adverteerders 25% van hun budget verplaatsen van traditionele manieren van adverteren naar Native Advertising. Dit artikel legt uit wat Native Advertising precies is en waarom je het moet gaan inzetten.

Native advertising

Wat is Native Advertising

Goede Native Advertising is niet te onderscheiden van normale content. Native Advertising wordt dan ook geschreven om beepaalde vragen van consumenten te beantwoorden terwijl de lezer wordt verleid om de dienst of het product van de aanbieder aan te schaffen. Datgene wat de schrijver van de content aanbiedt is namelijk het antwoord op de vraag van de consument.

Samengevat, bij Native Advertising wordt de advertentie wel aan de consument getoond maar doet deze geen afbreuk aan de ervaring van de consument. De advertentie voelt dus als het ware niet als een echte advertentie.

Wat zijn de voordelen van Native Advertising

Een groot deel van de consumenten gebruikt een adblocker. Hierdoor zien zij (bijna) geen advertenties op de websites die zij bezoeken. Een goed geschreven Native Advertising artikel wordt niet herkend door de adblockers waardoor deze dus door alle bezoekers van een pagina gelezen kan worden.

Ook wordt er bij gebruik van Native Advertising geen gebruik gemaakt van het kopen van advertenties. Er worden dus geen kosten in rekening gebracht door Google, Facebook of andere media waarop geadverteerd kan worden. Vaak worden de artikelen op eigen website geplaatst. Dit brengt gelijk een tweede voordeel met zich mee. Als een eigen website meer kwalitatieve content heeft die ook nog eens vaker wordt gelezen zal de SEO waarde van een website stijgen. Dit betekent dat de gehele website makkelijker gevonden kan worden in Google.

Wat is Native Advertising

Als laatste, Native Advertising kan eenvoudig ingezet worden voor oneindig veel doeleinden. Voor elke vraag die uw (potentiële) klanten opzoeken in Google kunt u content creëren. Hierbij worden er ook nog eens geen kosten gemaakt voor het adverteren zelf en voelt de klant zich niet gestoord.

Native Advertising voor uw bedrijf

Geïntresseerd in de opties die Native Advertising kunnen bieden voor uw bedrijf maar heeft u zelf geen tijd om erachter aan te gaan? Laat het doen door profesioneels! Chent Creative weet hoe Low Budget Marketing goed moet worden uitgevoerd. Contact ons vrijblijvend en profiteer van Native Advertising voor uw bedrijf!

    Written by Vincent van Brakel Geschreven door30th of april 2018 12:45:01

    Als SEO specialist help ik ondernemers met het verbeteren van de online vindbaarheid van hun bedrijf. Dit doe ik in de breedste zin van het woord, van SEO tot Socials en van advertenties tot Google Mijn Bedrijf. Neem gerust contact op om vrijblijvend meer te weten te komen.

    Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept