Marketing voor restaurants - Chent Creative

Marketing voor restaurants

Marketing voor de horeca

Het digitale tijdperk waarin we leven heeft ervoor gezorgd dat bijna elk bedrijf online is gegaan. Marketing voor restaurants is dus ook steeds belangrijker geworden. Bijna elk restaurant heeft dan ook een Facebook pagina en doet aan online marketing. Het runnen van een restaurant vergt echter zo veel tijd dat de online marketing van de meeste restaurants niet optimaal gebruikt wordt.

Hierbij geldt, als uw concurrentie online marketing goed toepast, verliest u klanten. Chent Creative helpt u om uw digitale positie te verbeteren terwijl u zich concentreert op wat u het beste doet. Online marketing voor uw bedrijf wordt kosteneffectief uitgevoerd en resultaten kunnen worden gemeten.

Marketing voor uw restaurant

Chent Creative stelt de identiteit van uw bedrijf vast door uw zaak en haar producten en klanten te observeren. Naast deze factoren zal ook de directe competitie in kaart worden gebracht. Dit geeft ons de basis van elke marketingactiviteit met betrekking tot uw bedrijf.

Zodra we dit hebben vastgesteld, kunnen we beginnen met de volgende stappen. U bepaalt zelf wat u precies wilt implementeren. Ontdek de kansen die Chent Creative biedt voor uw bedrijf.

Social wifi

Bijna alle restaurants en bars bieden hun klanten gratis wifi aan. Echter, door gratis wifi aan te bieden aan uw klanten kunt u een hoop waardevolle informatie over uw klanten verkrijgen. Als uw klanten bijvoorbeeld hun social media accounts verbinden wanneer ze zich verbinden met uw netwerk, zullen zij u specifieke informatie over hen verschaffen. Deze informatie wordt geanalyseerd en geeft bruikbare inzichten over uw klanten.

Marketing voor restaurants

Niet alleen zult u uw klanten beter kunnen begrijpen, u zal hen ook uit kunnen nodigen om uw Facebook-pagina te liken. Dit zorgt voor meer brand awareness en stelt u in staat om een breder publiek te bereiken via uw Facebook-berichten.

Search Engine Optimization

Search Engine Optimization (SEO) is de kunst die het mogelijk maakt dat uw klanten uw website gemakkelijker op Google kunnen vinden. Als u bijvoorbeeld een Italiaans restaurant in Amsterdam heeft, zorgt SEO ervoor dat u hoger uitkomt in de resultaten wanneer een klant zoekt naar ‘Italiaans restaurant Amsterdam’. Met een hogere ranking in Google kunnen uw klanten u gemakkelijker vinden, wat betekent dat u meer klanten krijgt. Simpel als dat.

Marketing voor restaurants

Ten eerste zal Chent Creative het bestaande verkeer naar de website van uw bedrijf analyseren. Dit geeft inzicht in het gedrag van de bezoekers van uw website. Daarnaast zullen we de website van uw bedrijf optimaliseren en aanpassen aan de voorkeuren van Google. Dit omvat het toevoegen van Alt Descriptions, het toevoegen van zoekwoorden en het implementeren van social media in uw website. De combinatie van deze factoren zorgt voor meer verkeer naar uw website, wat resulteert in meer klanten voor uw bedrijf.

Social Media Management

Zoals eerder vermeld, beschikken bijna alle restaurants tegenwoordig over een Facebook-pagina. Toch worden deze pagina’s niet altijd correct gebruikt. Restaurant-eigenaren zijn meestal bezig met het uitvoeren van een waslijst aan taken en het bijhouden van de social media van hun bedrijf eindigt vaak hieronder op de to-do lijst. Dit is jammer omdat social media, mits goed gebruikt, van grote waarde kan zijn voor een restaurant.

Social media helpt nieuwe klanten aan te trekken, de relatie met bestaande klanten te verbeteren en uw naamsbekendheid te vergroten. Een belangrijk onderdeel van Social Media Management is adverteren, bijvoorbeeld op Facebook. Een klein dagbudget van slechts € 5,00 kan al geweldige resultaten opleveren. Voorbeelden van reclamedoeleinden zijn:

Een kleine inspanning kan grote resultaten opleveren als de social media correct worden gebruikt. Vind meer informatie over Social Media Management.

Content creatie

Het hebben van geweldige en originele inhoud is essentieel voor een succesvolle socialmediastrategie. Chent Creative beheert niet alleen uw socialmediakanalen, wij bieden u ook originele marketing content. Dit kan bestaan uit het schrijven van blogs, het uitvoeren van promoties of het maken van foto’s waarop uw heerlijke eten pas écht tot zijn recht komt.

U kiest de gerechten die u wilt dat wij fotograferen. Chent Creative levert de benodigde apparatuur en zorgt ervoor dat uw gerechten zo heerlijk lijken als ze smaken! Bekijk hier meer voorbeelden van food photography.

Let’s talk

Benieuwd hoe Chent Creative uw bedrijf kan helpen zijn doelen te bereiken? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept