Wat komt er kijken bij het bouwen van een SEO tool? - Chent Creative

Wat komt er kijken bij het bouwen van een SEO tool?

Rick van SiteGuru schreef over zijn ervaringen tijdens het bouwen van SiteGuru en waarom jij als SEO’er deze tool moet gaan gebruiken.

Ik vertel je graag iets over mijn SEO tool, SiteGuru. Eerder werkte ik bij een internetbureau waar we regelmatig nieuwe websites live zetten. Fantastische websites met een mooi design, maar vaak ging er op SEO vlak nogal eens iets mis: trage pagina’s, ontbrekende meta descriptions, kapotte links, noem maar op. Niet gek: er zijn nogal wat dingen waar je rekening mee moet houden, en onder druk van deadlines vergeet je weleens iets.

SiteGuru is het antwoord daarop: de tool crawlt je website, vindt alle pagina’s en checkt ze op alle punten die voor SEO (maar ook voor je bezoekers) belangrijk zijn: paginasnelheid, de juiste headings, duplicate content, redirects, noem maar op.

SiteGuru bouwen was een flinke klus. Een website checken is niet zo eenvoudig: iedere website is anders, en hoe vertaal je al die SEO-issues op verschillende pagina’s naar een goed SEO advies. De beste manier was toch om de tool zelf te gebruiken bij mijn SEO-werkzaamheden. Zo kon ik SiteGuru steeds wat beter maken.

Het resultaat is een complete website auditor die je website volledig doorlicht. We checken je sitemaps, canonicals, links, content, snelheid – en alle andere dingen die belangrijk zijn voor je on-page SEO. Gegarandeerd dat we voor jouw website ook wat punten vinden waarmee je je site nog beter maakt.

Natuurlijk bestaan er ook andere SEO audit tools. Screaming Frog is een bekende naam in de SEO wereld. Dat is een erg krachtige tool, maar het geeft je vooral heel veel data. Ik miste in al die data alleen nog de aannbevelingen. Niet alleen heel veel data, maar ook adviezen waar je gelijk iets mee kunt.

Daarin onderscheid SiteGuru zich: je krijgt een handige to-do list waarmee je direct aan de slag kunt om je website te verbeteren. En we vertellen je gelijk hoe je dat doet. Probeer hem eens uit: de gratis versie checkt een beperkt aantal pagina’s, vanaf $19 per maand checken we je hele site.

Rick van SiteGuru
Written by Vincent van Brakel Geschreven door28th of januari 2020 08:29:15

Als SEO specialist help ik ondernemers met het verbeteren van de online vindbaarheid van hun bedrijf. Dit doe ik in de breedste zin van het woord, van SEO tot Socials en van advertenties tot Google Mijn Bedrijf. Neem gerust contact op om vrijblijvend meer te weten te komen.

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept