Marketing voor ebooks - 5 tips om meer ebooks te verkopen

Marketing voor ebooks – 5 tips om meer ebooks te verkopen

Zet deze tips in om meer ebooks te verkopen

Het spreekt voor zich dat de marketing voor ebooks anders is dan voor papieren boeken. Potentiële lezers kunnen het gevoel van jouw boek in hun handen nooit echt ervaren. Dit betekent echter niet dat marketing voor ebooks minder belangrijk is! Door middel van het op de juiste manier inzetten van marketing kan de verkoop van jouw ebook ook verbeterd worden. Lees hieronder 5 tips om de verkoop van jouw ebook te stimuleren.

Begin met bloggen

Het is belangrijk om publiciteit rondom jouw ebook te genereren. Waar kan dit beter dan op jouw eigen website? Het maken van een website is alles behalve ingewikkeld. Binnen een paar minuten kan je al een domeinnaam registreren via bedrijven zoals TransIP. Voor nog geen tien euro per maand ben je al de trotse eigenaar van jouw domeinnaam. 

Content management systemen slaat op (gratis) software waarmee eenvoudig websites in elkaar kunnen worden gezet. Gebruik dit in je voordeel. Voor de marketing van jouw ebook heb je geen dure developer nodig, dat kun je zelf! Elke euro bespaart kun je later weer steken in de marketing voor het ebook zelf.

Denk bij het schrijven van blogs aan de doelgroep van je ebook. Wat houdt hen bezig? Waar zoeken zij naar op zoekmachines zoals Google? Schrijf relevante onderwerpen. Zo schreef ik voor het multilingual kinderboek Womagis blogs over multiculturele families, populaire landen voor expats en over third culture children.

Het is zeer waarschijnlijk dat mensen die geïntresseerd zijn in deze onderwerpen ook interesse hebben in een kinderboek in 18 verschillende talen. Zorg dat je de doelgroep begrijpt. Schrijf voor de markting voor jouw ebook vanuit het oogpunt van de doelgroep zelf

Marketing voor ebooks

Leer zoekmachine optimalisatie in te zetten

Wat zoekmachine optimalisatie precies is weet je misschien wel. Samengevat slaat de term op het optimaliseren van websites zodat ze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google staan. Wederom moet de pagina aansluiten op de doelgroep. Doe onderzoek via Google naar populaire zoekwoorden. Schrijf je literaire thrillers? Maak dan pagina’s met het zoekwoord goede literaire thriller of beste literaire thrillers 2018.

Hoe hoger jouw website staat in de zoekresultaten van Google, des te meer bezoekers je website krijgt, des te meer kans om ebooks te verkopen! Wederom, voor goede marketing voor ebooks moet je denken zoals de doelgroep.

Naast het hebben van deze landingspagina’s zijn er andere tips om jouw website hoger in Google te krijgen. Zo moet deze bijvoorbeeld ook op telefoons goed leesbaar zijn en snel geladen zijn. Voldoet je website niet aan deze criteria? Dan ‘straft’ Google je door jouw website lager in de resultaten te tonen. Investeer in een goede website!

Adverteer je ebook op Facebook

Een andere handige manier van marketing voor ebooks is adverteren via Facebook. Het bedrijf geeft, tegen betaling, informatie over haar gebruikers. Jij kan deze informatie gebruiken om ervoor te zorgen dat jouw ebook bij de doelgroep terecht komt. 

Adverteren op Facebook kan al vanaf €10 per week. Vragen over adverteren op Facebook? Neem dan vrijblijvend contact met mij op! Ik help je graag verder met de marketing voor je ebook.

Vraag om reviews

Mensen vertrouwen graag op de mening van andere. Als jouw ebook beschikt over een paar geweldige reviews zullen potentiële klanten sneller ervoor kiezen om tot koop over te gaan. Vraag vrienden en familie om een goede recensie achter te laten. 

Het is helemaal niet gek om achterin je ebook een berichtje te plaatsen gericht naar de lezers van je boek. Als ze met plezier gelezen hebben zullen ze graag een goede review achterlaten.

Marketing voor ebooks

Adverteer op verkoopsites

Dit is de meest effectieve maar ook de meest prijzige methode van de vijf tips voor marketing voor ebooks. Platforms zoals Bol.com en Amazon bieden de mogelijkheid voor schrijvers om hun (e)boeken te adverteren binnen de websites zelf. Dit zorgt ervoor dat jouw boek bovenaan verschillende lijstjes wordt getoond.

Meer zichtbaarheid van je book betekent natuurlijk meer verkopen! Zorg wel dat de cover en de beschrijving van het boek aantrekkelijk zijn! 

Marketing voor jouw ebook

Heel veel succes met het verkopen van jouw ebook! Ik help graag schrijvers met het promoten van kwalitatieve boeken. Als ik schrijvers ondersteun met de marketing voor ebooks kunnen zij zich richten op wat ze écht leuk vinden: schrijven! Neem vrijblijvend contact op met Chent Creative om te kijken wat er mogelijk is!

Marketing voor ebooks

 

Written by Vincent van Brakel Geschreven door22nd of september 2018 15:00:21

Als SEO specialist help ik ondernemers met het verbeteren van de online vindbaarheid van hun bedrijf. Dit doe ik in de breedste zin van het woord, van SEO tot Socials en van advertenties tot Google Mijn Bedrijf. Neem gerust contact op om vrijblijvend meer te weten te komen.

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept