Womagis - Chent Creative

Womagis

Womagis, the Word Magician

Womagis is Spaans bedrijf gevestigd in Madrid. Het eerste kinderboek van Womagis is in mei 2018 uitgekomen. De titel van het dit unieke boek is Womagis: The Wizard of Words. De reden dat het kinderboek zo uniek is vanwege het feit dat het boek in 18 talen gemaakt is. Dit maakt het mogelijk voor kinderen om het boek in meerdere talen tegelijk te lezen.

Womagis

De case

Womagis heeft Chent Creative benaderd omdat het bedrijf een informatietekort over de Spaanse markt voor (online)kinderboeken had. Het eerste dat Chent Creative heeft gedaan om informatie over deze markt te vergaren was het analyseren van Womagis en het product zelf. Nadat dit in kaart was gebracht kon de markt zelf worden onderzocht.

Het marktonderzoek heeft op verschillende manieren plaatsgevonden. Chent Creative is naar twee verschillende lagere scholen in Madrid geweest om de kinderen daar om hun mening over het boek te vragen. Het verhaal werd eerst voorgelezen, daarna werden enkele afbeeldingen laten zien en werd er een vragenlijst ingevuld door de leerlingen. Meer dan 250 kinderen hebben meegedaan aan het onderzoek.

Womagis

Omdat de kinderen vaak niet degene zijn die de aankoopbeslissing maken moest Chent Creative ook de mening van (internationale) ouders achterhalen. 25 Ouders zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het onderzoek. Deze ouders zijn stuk voor stuk geïnterviewd met vragen over het boek en het leesgedrag van hun kinderen.

Naast deze marktonderzoeken is ook de markt in kaart gebracht en zijn de meest winstgevende verkoopkanalen geanalyseerd. De combinatie van deze onderzoeken heeft de informatie opgeleverd die nodig was om het marketingplan te schrijven voor de publicatie van Womagis. Het boek is eind mei 2018 gepublicieerd. Womagis is nog steeds verantwoordelijk voor het uitvoeren van de marketing en het onderhouden van de Instagram account van Womagis.


Nu het boek gepubliceerd is moet het verkocht worden! Dit is waarom Chent Creative Womagis helpt om de online vindbaarheid van Womagis.com te verbeteren. De geschreven landingspages zorgen ervoor dat ouders van third culture kids uit heel de wereld op de website belanden.

Naast het schrijven van verschillende landingspagina om de vindbaarheid van Womagis in zoekmachines te verbeteren wordt er ook gewerkt aan een advertentiecampagne op Facebook en Instagram. Deze is wederom gericht op ouders met kinderen die opgroeien in een internationale omgeving.

 

Andere projecten

Innovaren

Web Development

CEAD

SEO

Web Development

Door het bezoeken van de website, ga je akkoord met onze cookie terms en privacy policy. Accept