7 Voordelen van SEO voor ondernemers - Word beter online gevonden

7 Voordelen van SEO voor ondernemers

SEO voor de marketingstrategie 

Je kunt er niet meer omheen tegenwoordig, Search Engine Optimization (SEO) is de toekomst van online marketing. Wat SEO precies is weet jij als ervaren ondernemer natuurlijk al, maar wat zijn de voordelen hiervan? Waarom moet jij investeren in zoekmachineoptimalisatie? In dit artikel vind je 7 voordelen van SEO voor ondernemers.

Voordelen SEO ondernemers

1. Budget is geen beperking

Waar voorheen de grote bedrijven met nog grotere marketingbudgetten de eerste pagina van Google domineerde, zijn dat nu de pagina’s die het beste antwoord geven op de zoekopdracht van de consument. Dit betekent dat een goed funcioneerde pagina die is afgesteld op een specifieke zoekopdracht dus beter kan scoren de pagina van een multinational. Je pagina moet relevant genoeg zijn, niet genoeg kunnen adverteren.

2. SEO maakt specifiek/local adverteren mogelijk

De kledingboetiek om de hoek met een klein marketingbudget kan SEO gebruiken om toch online goed vertegenwoordigd te zijn. Door te focussen op specifieke zoekopdrachten kan deze boektiek toch hoog in de zoekresultaten belanden en dat zonder advertenties!

Ook een makelaar kan zijn markten zeer specifiek online indelen, waardoor hij bij een zoekopdracht in zijn gebied bovenaan staat in de resultaten.

3. Resultaten behaald door middel van SEO zijn meetbaar

Als de juiste tools worden gebruikt de resultaten van een SEO campagne gemakkelijk te meten. De verbetering in bijvoorbeeld bezoekersaantallen is zo opgevraagd. Hierdoor hoeven er geen dure after campaign onderzoeken op te worden gezet en bespaar je dus nóg meer marketingbudget.

4. SEO beperkt zich niet

Met één enkele werkwijze resultaten bereiken in alle zoekmachines? Dat is precies waar het juist inzetten van SEO voor kan zorgen. Als de pagina wordt geoptimaliseerd geldt dit niet alleen voor Google, maar ook in Bing en Yahoo zal je website hiervan profiteren.

5. SEO werkt langdurig

Elk voordeel heb zijn nadeel. Met het gebruik van SEO moet je geen directe resultaten verwachten. De eerste resultaten zullen enkele dagen of weken op zich laten wachten. Maar, dan kom de aap ook uit de mouw:

De moeite die in SEO gestoken wordt zal zich in verloop van tijd alleen maar meer uitbetalen.

Omdat SEO een langdurig proces is zijn de resultaten die behaald worden ook in de toekomst nog geldig. Dit is compleet anders dan wanneer je betaalt voor je resultaten. Zodra je stopt met adverteren om hoger in Google te komen, zijn de resultaten ook volledig verdwenen. Bij juist toegepaste SEO is dit niet het geval, je positie zal zich alleen maar versterken des te meer tijd verstrijkt.

SEO Voordelen ondernemers

6. Organische resultaten in Google wekken vertrouwen

Waarschijnlijk ken je dit phenomeen zelf ook wel. Klik je eerder op een advertentie in Google of op een van de eerste resultaten daaronder? Een natuurlijk gegereneerd resultaat wekt vertrouwen op bij de lezer. Een antwoord dat bovenaan staat omdat het goed aansluit op de zoekopdracht is natuurlijk aantrekkelijker dan een antwoord dat daar staat omdat er geld voor betaald is. Niet alleen wek je met SEO vertrouwen op bij de lezer/potentiële klant maar Google stelt deze manier van websites bouwen ook op prijs. Des te meer jouw pagina aansluit op de zoekopdracht van de potentiële klant, des te hoger Google jouw pagina weergeeft in de zoekmachine.

7 . SEO levert data over je klanten

Een van de voordelen van SEO is dat een goed uitgevoerde SEO campagne informatie over je bezoekers oplevert. Vragen waar antwoord op kan worden gegeven middels SEO zijn bijvoorbeeld: Vanuit waar bezoeken mijn bezoekers de website? Hoe komen zij op mijn website? Hoelang besteden zij op mijn website? Hoe groot gedeelte van mijn bezoekers zijn nieuw en hoeveel komen er terug? Web Analytics kan in combinatie met SEO worden gebruikt om deze vragen te beantwoorden.

SEO voor uw website

Benieuwd naar hoe je SEO kunt inzetten om uw website te optimaliseren en het bezoekersaantal van je website kan vergroten? Wil je geen geld uitgeven aan advertenties maar wel gemakkelijk gevonden worden in Google? Neem dan contact met ons op om erachter te komen hoe SEO de positie van jouw bedrijf kan verbeteren.


    Lees meer over SEO door Chent Creative


     

    Written by Vincent van Brakel Written on 1st of May 2018 12:59:31

    Als SEO specialist help ik ondernemers met het verbeteren van de online vindbaarheid van hun bedrijf. Dit doe ik in de breedste zin van het woord, van SEO tot Socials en van advertenties tot Google Mijn Bedrijf. Neem gerust contact op om vrijblijvend meer te weten te komen.

    By browsing the website, you are agreeing to our cookie terms and privacy policy. Accept